Konu
:
Ev Şehriyesi Tutmaç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ev Şehriyesi Tutmaç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Şehriyesi Tutmaç Nasıl Yapılır
Kış hazırlığı - ev şehriyesi tarifi - tutmaç tarifi - ev şehriyesi tutmaç nasıl yapılır
Memleketimizin hemen her yerinde bilinen tutmaç,çorbalara,pilavlara ayrı bir lezzet veriyor
Tek başına çorbası yapılabileceği gibi,mercimekli,sebzeli çorbalarda da nefis oluyor
Yapımı biraz el oyaladığı için yalnız yapmanızı tavsiye etmem
İçine süt katmamın sebebi daha lezzetli olması
Yumurtası bol olunca da birbirine kesinlikle yapışmıyor
Erişte hamuru için malzemeler
6 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Erişte hamuru nasıl olur?
Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın
Yavaş yavaş ununu ilave edip sertçe bir hamur elde edin
Kulak memesinden daha sert olmalı
hamuru 6 adet bezeye ayırın
hamurları teker teker açıp,birbirine değmeyecek şekilde serin
İlk açtığınız yufkadan başlayarak kesmeye başlayın
Yufkayı 3 parmak genişliğinde şeritlere bölün
Şeritleri ikişer üçer üstüste koyup 1 cm
den kısa kesin
Kestiğiniz bu şeritleri yan dönderip aynı kalınlıkta yeniden kesin
Bu şekilde küçük kareler elde edin
Bütün yufkaları bu şekilde kesip güneş gören bir yere serin
Bir gün bekleyen erişteler toplanmaya hazır
Erişteyi nasıl saklayalım?
Erişte,tutmaç gibi hamur kurularını,bütün bakliyatlarda olduğu gibi bez torbalarda saklamak en doğru yoldur
Naylon poşetlerde havasız kalıp,böceklenme olması muhtemel
Ben artan kumaşlardan küçük torbalar dikip,kuru gıdalarımı bu torbalarda saklıyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul