06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerlemeler Hakkında
şekerlemelerin hazırlanması - şekerleme hazırlamak - şekerlemelerin püf noktaları - evde şekerleme hazırlamak - evde şekerleme nasıl yapılır - şerbetli şekerleme yapmak
Misafirler için en yaygın ikram şeker ve şekerlemelerdir Bu tür ikramların evde hazırlanmasına artık pek rastlanmamaktadır Oysa evde hazırlanan şekerleme türleri tabi, lezzetli ve ekonomik olma özelliğine sahiptir
Bu gün piyasalarda bulunan, lezzetle tüketilen şekerlemeleri, hazırlamak pek çok kişiye zor görünse de bazı noktalarına dikkat edildiğine oldukça kolay olduğu fark edilir
Şekerlemeler genelde katı şerbeteten hazırlanır Bu şerbetin hazırlanacağı tencere kesinlikle aliminyum olmamalıdır Aliminyum kendi gri rengini verdiği için şekerin doğal rengini bozar En ideal şeker hazırlama tenceresi özel kaplaması nedeniyle emayedir
Evde hazırlanan şekerlemeleri renklendirmek için gıda boyası kullanmak gerekebilir Bu tür malzemeleri kullanmak zor olabilir, bunun yerine çeşitli renklerde bulunan toz meyve içeceklerinden yararlanılabilir
Yüzeye dökülerek hazırlanan şekerlerde, yüzeyin kokusuz badem yağı ile yağlanması şekerin kolaylıkla, şeklinin bozulmadan kalkmasını sağlar
Şekerlemenin hazırlandığı katı şerbetin suyunun kaliteli, memba suyu olması daha iyi sonuç verir
Badem ezmesi gibi şekerlemeler hazırlanırken, yemişlerin kavrulmamış olması, iç kabuklarının çıkarılması ve çok ince dövülmesi gerekir
Şekerlemelerin muhafazası, fazla sıcak olmayan oda ısısında, üzeri kapalı olarak yapılmalıdır
Buzdolabına konan şekerelme, soğuyarak kristali-ze olabilir, lezzeti bozulabilir
alıntı
|
|
|