Konu
:
Güveç Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Güveç Yapmanın Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveç Yapmanın Püf Noktaları
güveç nasıl pişirilir - güveç nasıl yapılır - güveç yapımı
GÜVEÇ
MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti
HAZIRLANIŞI
Lezzetli bir güveç yapmak istiyorsanız öncelikle toprak bir güveç kabına sahip olmalısınız
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur
Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1
5 saat kadar pişmeye bırakılır
Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul