Yalnız Mesajı Göster

Güveç Yapmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Yapmanın Püf Noktaları



güveç nasıl pişirilir - güveç nasıl yapılır - güveç yapımı

GÜVEÇ

MALZEMELER


1 adet patlıcan

1 adet kabak

2 adet domates

1 adet patates

½ kg fasulye

1 adet soğan

4-5 diş sarmısak

½ kg kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI


Lezzetli bir güveç yapmak istiyorsanız öncelikle toprak bir güveç kabına sahip olmalısınız Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 15 saat kadar pişmeye bırakılır


Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla