06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşaf Nasıl Yapılır
hoşaf yapmanın püf noktaları - ramazan hoşafları - sahurda yapılan hoşaflar - hoşaf çeşitleri - hoşaflar hakkında - hoşafla kompstoların farkı - pestil hoşafı
Bilindiği gibi hoşaf türleri, aslında ramazanlarda sahurlar içindir Hoşaf denilince akla hemen komposto da gelir
Ben çok kez, komposto ile hoşafın farkının zihinlerde karıştırıldığına rastlamadım Bazı kişiler, hoşaf suyunun çok şekerli ağır olması halinde komposto, suyu daha az şekerli hafif ise hoşaf derler Biz gelelim konumuza
Taze meyvelerle yapılanlara komposto, kurutulmuş meyve ve pestillerle yapılanlara ise hoşaf denilmesi gerekir Bununla beraber, taze meyvelerin şeker durumu, kurularına oranla daha az olduğundan, şekerli suları, biraz daha koyuca olur
Kompostolar her çeşit yaz meyvelerinden veya karışık olarak yapılabilir Sahur hoşaflarında ise daha çok erik, kayısı, kuru üzüm ve Bursalıların KAK dedikleri armut kurusundan yapılır
Pestil hoşafları ise, çok lezzetli olur Bir gün önceden pestilin ısıtılarak iyice ezilmesi suretiyle yapılır Meyve hoşaflarına genellikle, beş, on tane kuru karanfil konursa, lezzeti güzel olur
alıntı
|
|
|