Yalnız Mesajı Göster

Poğaçanın Yumuşak Olması İçin Püf Noktası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Poğaçanın Yumuşak Olması İçin Püf Noktası



yumuş poğaçanın püf noktası - yumuşak poğaça nasıl yapılır

Mayalı poğaça yaptınız ama yeterince yumuşak olmadığını düşünüyorsunuz Bunun nedeni ne olabilir acaba ? Size benden ufak bir tavsiye mayalanmaya bıraktığınız mayalı hamuru ılık bir yerde ve kabın üzerini iyice örterek en az 1 saat mayalndırın


Şekil verip tepsiye dizdiğiniz poğaçaları tekrar yarım saat ılık fırında mayalanmaya bırakın ve hamur kabarınca pişmeye verin Bakın ne kadar yumuşak bir poğaçanız olacak

Alıntı Yaparak Cevapla