Yalnız Mesajı Göster

Özel Bir Yemek İçin Adım Adım Sofra Hazırlama Düzeni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özel Bir Yemek İçin Adım Adım Sofra Hazırlama Düzeni



masa yerleştirme düzeni - servis kuralları



Masa düzeni nasıl olmalıdır ?



Özel bir yemek daveti için sofra hazırlamak sizi korkutmasın Bazı temel kuralları izleyerek kolay bir şekilde zarif bir yemek masası hazırlayabilirsiniz



1)Sofranın üzerine ütülenmiş güzel bir örtü örtün



2)Tabakları düzenli bir şekilde iki tabak arasında aynı mesafeyi bırakarak koyun



Masa örtüsünün üzerine ilk olarak düz ve büyük olan tabağı (bu sizin yemekleri sunduğunuz tabak olucak ve en altta kalıcak) yerleştirin Bu tabağın üzerine ana yemek tabağı ve ortasına çorba kasesini yerleştirin

Her tabağın en üst soluna bir ekmek tabağı yerleştirilir Ekmek tabağı, eğer servis tabağımızı bir saat olarak düşünürsek 10:00 , 11:00 yönünde konulabilir


Not: Salata tabağı çorba bittiğinde çorba kasesiyle yer değiştirilir



3)Peçeteleri yerleştirin



Peçeteleri tabağın soluna yerleştirin,masanızın büyüklüğüne göre peçete ve tabaklar arasında yer varsa çatalları peçetenin üzerine yerleştirebilirsiniz yada masanız genişse çatallar masa örtüsüne yerleştirilebilir


4)Varsa gümüş takımlar yada çatal bıçak kaşıkları tabağın her iki tarafına yerleştirin



Çatal bıçak ve kaşıkları soldan sağa yerleştirin

Salata çatalı, sonra ana yemek çatalı, bıçak, sonra sağ tarafa çorba kaşığı,

ekmek tabağının üstünün yatay bir şekilde karşısına yada üzerine tereyağı bıçağını yerleştirin

tabağın yukarısına bir tatlı kaşığı ( çatalla yenilebilecek bir tatlı ise yanına tatlı çatalı) yerleştirin


5)Bardaklar kaşık ve bıçağı yerleştirin



Su bardağını tabağın sağ üst köşesine, bıçağın hizasında yerleştirin Su bardağının sağına ve kaşığa doğru şarap bardağını yerleştirin (İçkisiz davetlerde şarap bardağı yerine meşrubat için bir bardak daha yerleştirin)


6)Tuzluk biberlik ve çiçekleri yerleştirin



Masanın ortasına yakın, misafirlerin uzanabileceği şekilde tuzluk biberlikleri koyun, ve dekorasyon için sofranıza zarif bir çiçek ekleyin…







A= Peçete

B= Ana yemek tabağı

C=Çorba kasesi

D=Ekmek ve tereyağı tabağı,tereyağı bıçağıyla

E=Su bardağı

F=Şarap bardağı

G=Şarap bardağı

H=Salata çatalı

I= Ana yemek çatalı

J= Tatlı çatalı

K=Bıçak

L=Tatlı yada çay kaşığı

M=Çorba kaşığı

Alıntı Yaparak Cevapla