Konu
:
Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir
şerbetin şekerlenmemesi için ne yapılır - tatlı şerbeti nasıl hazırlanır - şerbetli tatlılar için şurup nasıl yapılır - tatlı şerbetinin püf noktalarıMALZEMESİ
750 gr
şeker
1/2 limon
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Şekeri temiz bir tencereye koyunuz
Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız
Kaynayınca 1/2 limon sıkıp kabuğu ile içine atınız
Şekerin kıvamı gelince ateşten alınız, istediğiniz tatlılarda kullanınız
Tarif - 2
Bir ölçü şekere bir ölçü su koyup orta hararetli ısı üzerinde eriyinceye kadar karıştırınız
Kaynayınca ısısını azaltıp koyulaşmasını sağlayınız
Kıvamını anlamak için kaşığı şuruba batırıp çıkartınız
Son damlalardan birkaçı uzayarak akarsa veya baş parmağınızın tırnağına akıtacağınız son damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiştir
Şekerlenmemesi için biraz limon suyu katıp bir taşım kaynatınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul