Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir



şerbetin şekerlenmemesi için ne yapılır - tatlı şerbeti nasıl hazırlanır - şerbetli tatlılar için şurup nasıl yapılır - tatlı şerbetinin püf noktalarıMALZEMESİ


750 gr şeker

1/2 limon

3 su bardağı su


YAPILIŞI


Şekeri temiz bir tencereye koyunuz


Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız


Kaynayınca 1/2 limon sıkıp kabuğu ile içine atınız


Şekerin kıvamı gelince ateşten alınız, istediğiniz tatlılarda kullanınız


Tarif - 2


Bir ölçü şekere bir ölçü su koyup orta hararetli ısı üzerinde eriyinceye kadar karıştırınız


Kaynayınca ısısını azaltıp koyulaşmasını sağlayınız


Kıvamını anlamak için kaşığı şuruba batırıp çıkartınız


Son damlalardan birkaçı uzayarak akarsa veya baş parmağınızın tırnağına akıtacağınız son damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiştir


Şekerlenmemesi için biraz limon suyu katıp bir taşım kaynatınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla