Konu
:
Acılı Tarhana Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Tarhana Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Tarhana Nasıl Yapılır
tarhana nasıl yapılır - acılı tarhana tarifi - tarhana yapımı
Malzeme
1750 gram salçalık kırmızı biber
250 gram kırmızı acı biber
8 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 çorba kaşığı Tuz
500 gram süzme yoğurt
Hazırlanışı
Salçalık biberlerin ve acı biberlerin çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın
Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı şekilde doğrayın
Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın
Püre haline gelene dek ezdikten sonra geniş bir tencereye aktarın
Tuzunu ekleyip orta ateşte sebzeler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin
Ocaktan alın
Ilınmaya bırakın
Unu geniş bir hamur yoğurma kabına aktarın
Ortasını havuz gibi açın, ılınmış sebzeler ile süzme yoğurdu ilave edin
Karışımı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru top şeklinde toparlayıp çukur bir kaba aktarın
Üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 3 gün bekletin
Bu süre boyunca hamuru günde üçer defa yoğurun
3
günün sonunda geniş bir tezgahın üzerine temiz bir bez serin
Üzerine 1 kase kadar un serperek, hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın
Hamur parçalarından birini alıp avucunuzun içinde düzleştirerek 2-3 santim yüksekliğinde parçalar hazırlayın
Hamur parçalarını un serpilmiş bezin üzerine yerleştirin
Hamurları oda sıcaklığında, kurudukça diğer tarafını çevirerek 2 gün boyunca bekletin
2 günün sonunda hamuru elinizle ufalayıp ince telli bir süzgeçten tahta bir kaşık yardımıyla un haline gelene kadar ufalayın
Tekrar temiz bir bezin üzerine aktarıp güneş almayan kuru bir yerde un haline gelene kadar bekletin
Tarhanayı ister kavanoza, ister bez torbalara aktarıp muhafaza edin
Evde Kuru Tarhana Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul