Yalnız Mesajı Göster

Mayonez Yapmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonez Yapmanın Püf Noktaları



mayonezi yaparken kesilmesini önlemek - mayonezi yaparken uzun süre kullanmak için - - mayonez yapmanın incelikleri
Kullandığınız yağ ile yumurtanın sıcaklıklarının aynı derecede ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin


Yağı yumurtaya eklerken daima aynı yönde karıştırın

Bu işlemlerden sonra da kesilirse,1 çorba kaşığı kaynar suyu azar azar ve yine aynı yönde karıştırarak ilave edinMayonez kıvama gelecektir

Çiğ yumurta sarısına biraz da pişmiş yumurta sarısı katarsanız kolay bozulmaz

Zeytinyağı yerine susam yağı kullanın

Bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırınBu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin

Yumurta sarılarını,tuz ve sirke ya da limon suyunun yarısıyla çırpmaya başlayınZeytinyağını damla damla ekleyerek çırpınToplam iki üç çorba kaşığı kadar zeytinyağı döktükten sonra,yağı ince bir ip gibi eklemeye başlayabilirisinizTüm yağı ekledikten sonra,sirkenin veya limonun suyunun diğer yarısını ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla