Konu
:
Mayonez Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Mayonez Yapmanın Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonez Yapmanın Püf Noktaları
mayonezi yaparken kesilmesini önlemek - mayonezi yaparken uzun süre kullanmak için - - mayonez yapmanın incelikleri
Kullandığınız yağ ile yumurtanın sıcaklıklarının aynı derecede ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
Yağı yumurtaya eklerken daima aynı yönde karıştırın
Bu işlemlerden sonra da kesilirse,1 çorba kaşığı kaynar suyu azar azar ve yine aynı yönde karıştırarak ilave edin
Mayonez kıvama gelecektir
Çiğ yumurta sarısına biraz da pişmiş yumurta sarısı katarsanız kolay bozulmaz
Zeytinyağı yerine susam yağı kullanın
Bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın
Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin
Yumurta sarılarını,tuz ve sirke ya da limon suyunun yarısıyla çırpmaya başlayın
Zeytinyağını damla damla ekleyerek çırpın
Toplam iki üç çorba kaşığı kadar zeytinyağı döktükten sonra,yağı ince bir ip gibi eklemeye başlayabilirisiniz
Tüm yağı ekledikten sonra,sirkenin veya limonun suyunun diğer yarısını ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul