Konu
:
Şekersiz Bal Nasıl Anlaşılır
Yalnız Mesajı Göster
Şekersiz Bal Nasıl Anlaşılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekersiz Bal Nasıl Anlaşılır
tabii bal nasıl anlaşılır - doğal bal nasıl olur - şekersiz balı anlamak için
Gerçek bal üreten ve arıcılığı ciddi olarak yapan arıcılar floranın zengin olduğu rakımı yüksek yerlerde ve zor doğa şartları altında çalışıyorlar
Ancak merdiven altlarında toz şekerini bile maliyet arttırıcı bularak genetiği oynanmış mısır saplarından üretilen şeker ile sahte bal üreten çapulcular hem gerçek arıcıların emeğinden çalıyorlar hem de insan sağlığı ile oynuyorlar
Halbu ki markasız veya güvenmediğimiz arıcıların ballarını satın almayarak bu sorunun çözümüne katkıda bulunabiliriz
Uzmanlar gerçek balın üretiminin çok daha zor ve maliyetli olduğundan gerçek balın kesinlikle ucuza satılamayacağını söylüyorlar
Peki balın sahte mi gerçek mi olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Balın sahte olup olmadığını anlamak için bala kalem batırmaktan balı akıtmaya kadar bir çok yöntem kullanılıyor
Ancak uzmanlara göre balın sahte olup olmadığını bir bakışta anlamak mümkün değil
Ev ortamında balın gerçek olup olmadığını anlamak için balı yaklaşık 1 ay kadar buzdolabında bekletmek gerekiyor
Eğer bal krem veya tereyağı kıvamına geldiyse, renk değişimine uğradıysa veya şekerlendiyse bu balın gerçek olduğunu gösterir
Normalde balın buzdolabında değil güneş görmeyen bir yerde ve oda sıcaklığında muhafaza edildiğini belirtelim
Ancak balı test etmek için bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz
Uzun süren bir test olmasına rağmen en azından bu yöntem ile gerçek olduğunu belirlediğiniz bir balı sürekli ve güvenli olarak tüketebilir, yani bundan sonra bal alacağınızda hangi balı güvenle alabileceğinizi bilir ve o balı alırsınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul