Konu
:
Konserve Yaparken Kavanozların Kapatılması
Yalnız Mesajı Göster
Konserve Yaparken Kavanozların Kapatılması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konserve Yaparken Kavanozların Kapatılması
konserve kapağının kapatılması - konservelerin hava almadan kapatılması için püf noktalar
Konserveyi yaptınız her türlü işlem bitti ve son aşamaya geldiniz
Konservelerin hava almadan kapatılması, peki bunun için püf noktalarını biliyor musunuz?
Kavanozların Kapatılması
Doldurulmuş kavanozların ağızları temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapakları sıkıca kapatılmalıdır
Konserve Yapmanız İçin Gerekli Araçlar
* Konserve yapımında mutlaka özel konserve kavanoz ve kapağına ihtiyacınız olacak
* Konserve kavanozunun kapağının içi sentetik kauçukla kaplıdır
Sızdırmamayı bu sağlar
Bu tabakanın bozulmamış, çizilmemiş ve sıyrılmamış olması şarttır
* Bir kapağı yalnızca bir kez kullanmalısınız, kavanozu ise kırılıncaya kadar
* Bir kiloluk konserve 1 kilo su alır , yarım kiloluk konserve kavanozu 650 gram su alır
* Sebze konservesi yapımında "basınçlı tencereye" ihtiyacınız olacaktır
* Kavanozların çatlamasını önlemek için, sterilize edeceğiniz tencerenin altına tahta veya ızgara koymalısınız
* Konserveyi tencereden çıkarttıktan sonra kuru bir havlu veya kalın bir bezin üzerine yerleştirmelisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul