Konu
:
Kurutulmuş Sebzeler Sebze Kurutmak
Yalnız Mesajı Göster
Kurutulmuş Sebzeler Sebze Kurutmak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurutulmuş Sebzeler Sebze Kurutmak
sebze nasıl kurutulur
Dondurulmuş yiyecekler evrenimize girmeden önce kış aylarında yaz meyve ve sebzelerinin kullanımı açısından sebze ya da meyve kurutma geleneksel mutfağımızın bir parçasıydı
Şimdilerde ise sebze kurutma hemen hemen yok oldu gibi
Oysa bir çoğumuz çocukluğumuzda kurutulmak üzere balkonlara asılmış patlıcanları unutmamıştır
Kurutulmuş sebzeler besleyici değerlerini önemli ölçüde kaybederler
Konserve yiyeceklere kıyasla daha az besleyici olsalar da lezzet açısından hiç de yaban atılmamalıdırlar
Sebze ya da meyve kurutma için en ideal ay Temmuz ya da Ağustos ayıdır
Sıcağın en fazla olduğu bu aylarda meyve ve sebze kurutabilmek için nem oranının da az olması gerekir
Günlük yaşamda kurutulmuş meyveler "çerez" olarak oldukça yaygınlaşmaktadır
Kuru incir, kuru kayısı, elma kurusu bunların arasında başta gelir
Ama nostalji ya da mutfakta keyif olması adına sebze ya da meyve kurutmak isterseniz, kurutacağınız sebze ve meyveyi iyice yıkamalı ve sonra suyunu olabildiğince arıtarak küçük parçalar halinde gazete kağıdı ya da bir bez üzerinde bolca güneş olan (toz almayan) bir yerde kurutmalısınız
Neler mi kurutabilirisiniz?
Patlıcan (İçinin oyulması gerekir
Kışın patlıcan dolması yapmakta kullanabilirsiniz)
*
Biber (İçinin oyulması gerekir
Kışın patlıcan dolması yapmakta kullanabilirsiniz)
*
Maydanoz
*
Nane
*
Kayısı (ortasından ikiye yararak ya da çekirdekli olarak)
*
Elma (küçük dilimler halinde ve çekirdekleri çıkarılarak, ama kabukları soyulmadan)
*
Papatya (çiçekli kısmını)
*
Ada çayı (Dal ve yapraklar halinde)
*
Erik (Çekirdeği çıkarılmadan)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul