06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzdolabını Düzenlemenin İncelikleri
Buzdolabını Düzenlemenin İncelikleri
Mutfakta hayatımızı kolaylaştıran, olmasaydı ne yapardık diye düşündüren buzdolabından tam performans alabilmek için yiyeceklerin türüne göre yerleştirme yapılmalıdır
Buzdolabını Düzenlemenin İncelikleri
Üst Raf
Buzdolabın en üst rafında peynir, pişmiş yemek, et ve balık yerleştirilmelidir Buzluğun altında bulunduğu için diğer katlar göre daha soğuktur ve besinlerin tazeliğini korur Artan yemekleri ağzını kapatarak üst rafta 3 boyunca saklayabilirsiniz Elbette ki en doğrusu yemeği bekletmeden, tekrar ısıtmadan yemektir
Orta Raflar
Süt, yoğurt, krema gibi süt ürünleri buzdolabının orta raflarına yerleştirilmelidir Açılmış paketler en fazla 4 gün bozulmadan saklanabilir
Sebzelik
Çilek, böğürtlen gibi meyveler kıvırcık, maydanoz, dereotu gibi yeşil yapraklı sebzeler sebzelik gözünde saklanmalıdır Hassas meyve ve sebzeler olduklarından sebzelik bölmesinde bozulmadan 3 gün saklanabilmektedir
Muz, mango, portakal, mandalina gibi meyveleri buzdolabında saklamak zorunda değilsiniz Açık raflı meyveliklerde ya da nemden uzak dolap içlerinde muhafaza edebilirsiniz
Salatalık ve biber gibi sulu sebzeler çok kısa sürede bozulacağı için buzdolabında en fazla 2 gün bekletilmelidir En doğrusu yiyeceğiniz kadar alıp taze tüketmektir
Dolap Kapağı
Tere yağ, margarin, yumurta, reçel, içecekleri saklamak için dolap kapısındaki rafları kullanabilirsiniz Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise dolap kapağı açılıp kapandığında raftaki malzemelerin iyice sabitlenmiş olması gerektiğidir
Buzdolabının verimliliğini artırmak için içi buz dolu bir kâseyi raflardan birine yerleştirebilirsiniz Buzdolabına çok sıcak yemek koymak daha fazla enerji tüketimine ve performans düşüklüğüne yol açar
|
|
|