Konu
:
Makarna Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Nasıl Pişirilir
makarna pişirirken dikkat etmeniz gerekenler - makarna nasıl pişirilir - makarna pişirmenin püf noktalarıEğer makarnayı fazla haşlamazsanız, çok hamurlaşmaz ve midenize oturmaz
Makarnayı haşlarken içine bir parça zeytinyağı ilave etmek yapışmasına engel olur
Sudan çıkartmadan önce ya da başlangıçta bir tatlı kaşığına yakın da tuz atarsanız tadı ve kıvamı daha iyi olur
Makarnayı haşladıktan sonra soğuk suyla yıkamak yanlış bir uygulama
Makarna sonuçta irmik yani buğdaydan yapılan bir yiyecek ve içerisinde değerli B vitaminleri var
B vitamini suda erir
Siz makarnayı ne kadar çok suda, ne kadar uzun süre kaynatırsanız ve ne kadar çok yıkarsanız bu vitaminler de o kadar çok kaybolur
En uygunu diri bir şekilde haşlanmış makarnayı hemen süzgece dökmek ve orada 2 dakika kendiliğinden iyice süzülmesine izin vermektir
Ardından pişireceğiniz tencereye alıp çok az miktarda sızma zeytinyağı ve tahta kaşıkla birkaç kere döndürüp taze sebzelerin yanına servis yapmaktır
Şişmanlatmıyor!
Kepekli makarna normal makarnaya göre fazla lif içerdiğinden biraz gaz yapabilir
Bu nedenle sebzelerin üzerine kimyon ve zencefil serpmek akıllıca olur
Bu yemeğin üzerine de 15-20 dakika sonra 1 fincan hazmettirici rezeneli, anasonlu, yeşil çaylı bitki çayları içmek yararlı olabilir
Aslında makarna sanıldığı kadar korkulacak ve şişmanlatan bir yemek değil Aksine gayet besleyici bir gıdadır
Makarnada şişmanlatan; içine konulan yağ, ağır soslar, kıymalar, yağlı peynirler gibi ek katkılardır
Az sıvı yağ ile yapılan, yağsız peynir, mantı ızgara sebze gibi katkılarla beraber yenen makarnadan aşırıya kaçmıyorsanız fazla korkmayın
Makarna diyetierdeki vazgeçilmezlerdendir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul