Konu
:
Çay Demlemenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Çay Demlemenin Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çay Demlemenin Püf Noktaları
iyi bir çay nasıl demlenir - çay demlemenin incelikleri - çay gurmelerinden çay demleme tüyolarıİnsan bu kadar çay gurmesini bulur da iyi çay demlemenin tüyolarını istemez mi? İyi çay demlemek için kullanılan demlikten çayın miktarına kadar dikkat edilmesi gereken pek çok şey var
Bu detayları Yahya Kemal Sarı’dan öğreniyoruz:
İyi bir çay demlemek için kaynamış suyun çayın üzerine dökülmesi gerekiyor
Yani klasik demleme yönteminden şaşmamak gerek
Demlenmesi için 15-20 dakika yeterli
Türkiye’de iki katlı demlik kullanılır, alttan ısısıyla demin soğumasını engellesin diye
Bizim önerimiz porselen demlik
Çünkü porselen, çayı döktükten sonra ağzı kapatıldığında ısıyı hapsettiği için kendi ısısıyla demleniyor çay
Bir nevi termostat görevi görüyor
Çay demli olsun diye çok fazla çay konuluyor
Böyle olunca içindeki çay tanelerinin hepsi ıslanmıyor
Oysa içindeki çay tanelerinin birinin bile ıslanmaması çaya hamlık veriyor
Demliğin dörtte birini çay koyarsak geri kalan dörtte üçü su olmalı
Demliğe tıka basa su doldurulmamalı
Çay yaprakları suyu emdiği zaman hacmi genişler, demliğe sığmaz
İyi demlenemeyen çay yine ham kalır
Gerçek çay tadını alabilmek için şekersiz içilmesini tavsiye ediyoruz
İsteğe göre şeker yerine iki çay kaşığı süt çayın tadını yumuşatır
Özellikle şeker kullanmak istemeyenlere tavsiyemiz bu
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul