Konu
:
Yaş Tarhana Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Yaş Tarhana Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaş Tarhana Yapımı
yaş tarhana nasıl yapılır - yaş tarhana nasıl saklanır - yaş göce tarhanası - göce tarhana çorbasıMALZEMELER
1 kilo yoğurt
1 kilo salçalık biber
1 kilo domates
1 kilo soğan
1 adet ekmek hamuru
4 kilo un
Acı biber,çok az tarçın, çekilmiş karanfil
YAPILIŞI
Biberler salça yapılır gibi haşlanır, kabukları soyulur ve blendırda ezilir domatesler rendelenip hafif ateşte suyu çektirilir, soğanlar rendelenir, onlarda suyunu çekene kadar ateşte pişer ,yoğurt,hamur mayası çok az tuz ve baharatları katılıp katı bir hamur yoğurulur üzeri kapatılarak bir hafta hiç ellenmeden ekşimesi beklenir bir hafta sonra tekrar bol tuzlanarak iyice yoğurulup kapaklı bir kaba koyup üzerine temiz bir bez örtülerek buz dolabına konur bez ıslandıkça değiştirmek gerekiyor gerekli olduğu zaman üzerinden alınıp sulandırılarak pişirilir
( Blendırda çok azsu koyulup biraz çalıştırınca çabuk hazır oluyor ) İstenirse derin dondurucuda küçük parçalara bölerekte saklanabilir senelerce bozulmadan duran kurutma derdi olmayan herkesin yapabileceği bir okadarda lezzetli bir tarhana
alıntı
Göce Tarhanası
Yaş Tarhana Nasıl Yapılır
Yaş Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul