Yalnız Mesajı Göster

Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler



yağlar hakkında - yağların püf noktaları - tereyağı nasıl yumuşatılır - yağın kızardığı nasıl anlaşılır

Tereyağını yumuşatmak için dilimleyip,mikrodalganın orta ayarında 20 saniye bekletinEğer mikrodalga fırın yoksa,tereyağını rendeleyip sıcak su dolu bir kabın üstüne yerleştirinŞimdi istediğiniz gibi çırpabilir veya istediğiniz malzemeyle karıştırabilirsiniz


· Yağların çok ısınıp dumanlanmasını önlemek,sağlık için önemlidirKızartma yağı,üç kereden fazla kullanılmamalı,yemeklere konacak yağın ise yanmamasına dikkat edilmelidir


· Yağa fındık büyüklüğünde bir ekmek atınEkmeğin çevresinde kaynayan yağ kabarcıkları oluşursa,yağ kızarmış demektirBu deneme balık kızartırken de yapılabilirÖnce balığın kuyruğunu daldırınKuyruk hemen kızarıp kalıyorsa yağın kızardığı anlaşılır


· Zeytinyağını taze muhafaza etmek için,içine bir miktar toz şeker atın ve ışık görmeyen serin bir yerde saklayın


· Tereyağının saf olduğunu anlamak için,bir kaşık tereyağını ısıtınBun,içinde kaynar su olan fincana boşaltınFincanın kenarında su damlaları birikirse saftır


· Pişirilerek yenen taze sebze ve otlara bol sıvı yağ koyabilirsinizBunlar yağı emerlerFakat konserve sebzelerin yağ içinde yüzmemesine dikkat edinÇünkü konserve sebzelerin emme gücü daha azdır

Alıntı Yaparak Cevapla