Konu
:
Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler
yağlar hakkında - yağların püf noktaları - tereyağı nasıl yumuşatılır - yağın kızardığı nasıl anlaşılır
Tereyağını yumuşatmak için dilimleyip,mikrodalganın orta ayarında 20 saniye bekletin
Eğer mikrodalga fırın yoksa,tereyağını rendeleyip sıcak su dolu bir kabın üstüne yerleştirin
Şimdi istediğiniz gibi çırpabilir veya istediğiniz malzemeyle karıştırabilirsiniz
· Yağların çok ısınıp dumanlanmasını önlemek,sağlık için önemlidir
Kızartma yağı,üç kereden fazla kullanılmamalı,yemeklere konacak yağın ise yanmamasına dikkat edilmelidir
· Yağa fındık büyüklüğünde bir ekmek atın
Ekmeğin çevresinde kaynayan yağ kabarcıkları oluşursa,yağ kızarmış demektir
Bu deneme balık kızartırken de yapılabilir
Önce balığın kuyruğunu daldırın
Kuyruk hemen kızarıp kalıyorsa yağın kızardığı anlaşılır
· Zeytinyağını taze muhafaza etmek için,içine bir miktar toz şeker atın ve ışık görmeyen serin bir yerde saklayın
· Tereyağının saf olduğunu anlamak için,bir kaşık tereyağını ısıtın
Bun,içinde kaynar su olan fincana boşaltın
Fincanın kenarında su damlaları birikirse saftır
· Pişirilerek yenen taze sebze ve otlara bol sıvı yağ koyabilirsiniz
Bunlar yağı emerler
Fakat konserve sebzelerin yağ içinde yüzmemesine dikkat edin
Çünkü konserve sebzelerin emme gücü daha azdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul