Konu
:
Evde Sucuk Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Evde Sucuk Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Sucuk Nasıl Yapılır
evde sucuk yapımı - sucuk nedir nasıl hazırlanır - sucuk nasıl kurutulur - sucuk yapmanın püf noktaları - sucuk malzemeleri
Malzemeler:
-2 kg dana kıyması
– 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
– 1 çorba kaşığı yeni bahar
-1 çorba kaşığı karabiber
– 1 çorba kaşığı kişniş
– azıcık karanfil tozu
– 1 baş sarmısak (tuzla dövülmüş)
– tuz 2 metre kuru bağırsak
Kasabınızdan 1
5 kg döş ile 5 gr kol ya da buttan yağsız bir parça isteyin
Bunları kıyma makinesinde çektirin
Sonra baharatları karıştırıp bir kere daha çektirin
Kasabınız bu işleme direnebilir ama siz yine de şansınızı deneyin
Eğer yapmazsa kıymayı iki kere çektirip baharatları evde katın
- Kıymayı evde iyice yoğurun ve üzerini streçle kaplayıp dolapta bir gün bekletin
Ertesi gün Mısır Çarşısı’ndan (birçok baharatçıda bulabilirsiniz) aldığınız kuru bağırsakları ılık suda 15 dakika bekletin
Bağırsağın ağzını musluğa geçirin, içine biraz su doldurun
Diğer taraftan çıkmasını sağlayarak içini temizleyin
- Bağırsağı bir huninin ağzına toplayarak geçirilen uç kısmına keten iple düğüm atın
Huninin içine kıymayı basmaya başlayın
İstediğiniz boya gelen sucuğa kıymanın üzerinden bir düğüm daha atın
İçinde hiç hava kalmaması gerekiyor
- Sonra kuruması için serin bir yere asın
İlk üç gün sucuklar günde bir kere suya daldırılıp, çıkartılmalı
Kuruduktan sonra tamamen doğal sucuklarınız hazır!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul