Yalnız Mesajı Göster

Göce Tarhanası Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göce Tarhanası Nasıl Yapılır



GöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı


Göce Tarhanası

Malzemeler
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz

hazırlanışı

Göce, dış kabukları dibeklerde tahta
tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması
veya gendirme) demektir Tarhana yapılacak
göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara
bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak
kurutulur Hafif kuruyan parçalar ufalanarak
toz haline getirilip torbalara konularak kışa
saklanır Birde bunun yanında kurutma
yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında
muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu
çeşide yaş tarhana denir
alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla