Konu
:
Göce Tarhanası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Göce Tarhanası Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göce Tarhanası Nasıl Yapılır
GöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı
Göce Tarhanası
Malzemeler
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz
hazırlanışı
Göce, dış kabukları dibeklerde tahta
tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması
veya gendirme) demektir
Tarhana yapılacak
göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara
bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak
kurutulur
Hafif kuruyan parçalar ufalanarak
toz haline getirilip torbalara konularak kışa
saklanır
Birde bunun yanında kurutma
yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında
muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu
çeşide yaş tarhana denir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul