Yalnız Mesajı Göster

Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır



Karpuz Pekmezi - Karpuz Pekmezi Yapımı - Karpuz Pekmezinin Yapılışı


Üzüm pekmezine alternatif olarak yapılmaya başlanmıştır Kabuğu soyulup ezilen karpuzların suyu süzülerek kaynatılır Lezzet olarak üzüm pekmezinden farkı yoktur Yapılışı eziyetli olduğu için son yıllarda pek yapılmamaktadır Pekmeze dönüşmesi üzümdeki gibi pek verimli değildir Genelde elde bulunan satılamamış karpuzların boşa gitmemesi için yapılır

Çiftçilik yapan eşine yardım ederek geçimlerini sağlamaya çalışan Özer, daha önce sofralarından eksik olmayan üzüm pekmezine alternatif olarak karpuz pekmezi yaptığını söyledi Pekmez yapmak için ürün olarak kendine köylerinde üretimi bol olan karpuzu seçtiğini ifade eden Özer, şöyle konuştu: Yaklaşık 8er kilogram ağırlığında 10 adet karpuz aldım Daha sonra parçaladığım karpuzu süzgeçten geçirerek büyük bir kazanın içinde kaynattım Posasını aldıktan sonra da tekrar kaynattım Yaptığım pekmezin ilk olarak kendim tadına baktım Ailem de pekmezi çok beğendi Artık üzüm pekmezi yerine soframızda kendi yaptığım karpuz pekmezi yer alıyor


Alıntı Yaparak Cevapla