Konu
:
Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır
Karpuz Pekmezi - Karpuz Pekmezi Yapımı - Karpuz Pekmezinin Yapılışı
Üzüm pekmezine alternatif olarak yapılmaya başlanmıştır
Kabuğu soyulup ezilen karpuzların suyu süzülerek kaynatılır
Lezzet olarak üzüm pekmezinden farkı yoktur
Yapılışı eziyetli olduğu için son yıllarda pek yapılmamaktadır
Pekmeze dönüşmesi üzümdeki gibi pek verimli değildir
Genelde elde bulunan satılamamış karpuzların boşa gitmemesi için yapılır
Çiftçilik yapan eşine yardım ederek geçimlerini sağlamaya çalışan Özer, daha önce sofralarından eksik olmayan üzüm pekmezine alternatif olarak karpuz pekmezi yaptığını söyledi
Pekmez yapmak için ürün olarak kendine köylerinde üretimi bol olan karpuzu seçtiğini ifade eden Özer, şöyle konuştu: Yaklaşık 8er kilogram ağırlığında 10 adet karpuz aldım
Daha sonra parçaladığım karpuzu süzgeçten geçirerek büyük bir kazanın içinde kaynattım
Posasını aldıktan sonra da tekrar kaynattım
Yaptığım pekmezin ilk olarak kendim tadına baktım
Ailem de pekmezi çok beğendi
Artık üzüm pekmezi yerine soframızda kendi yaptığım karpuz pekmezi yer alıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul