Konu
:
Sebze Pişirme Önerileri
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Pişirme Önerileri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Pişirme Önerileri
Sebze Pişirmenin püf noktaları - Sebze Nasıl Pişer - Keskin Kokulu sebzeler Nasıl Pişer
Sebze yemekleri yaparken en çok şikayet edilen iki konu vardır: Keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesi ve yeşil renkli sebzelerin renklerini kaybetmesi
Her iki problemin de çözümü tektir ve çok basittir
Soğan, karnabahar, lahana gibi keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesinden şikayetçiyseniz, bu sebzeleri pişirirken tencerinin kapağını aralık tutun
Kapağı açık tutularak pişirilmesi gereken diğer yemek türleriyse yeşil renkli sebzelerin kullanıldığı yemeklerdir
Böylece, buharın dışarı çıkması sağlanacak ve sebzeleriniz renklerini kaybetmeyecektir
Eğer sebzelerinizi haşlayacaksanız ve renklerinin de kaybolmamasını istiyorsanız, haşlama suyuna bir miktar sirke ekleyin
Çok bilinen bir öneri olmasına rağmen tekrar etmekte fayda görüyoruz
Yemeklerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yemeklerinize sıcak su ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul