Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Nasıl Kurulur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Nasıl Kurulur



zeytin kurmanın püf noktaları - zeytin salamurası nasıl yapılır - kışlık salamura zeytinMalzemeler:


5 kilo yeşil zeytin

1 su bardağı kaya tuzu

3 adet limon

su


Hazırlanışı:

Zeytinleri ilk önce soğuk suyla yıkayalım Yıkadığımız zeytinleri bir bışak yardımıyla çizelim ya da tokmak yardımıyla kıralım


Kırdığımız zeytinlerimizi salamura yapacağımız bidona ara ara dilimlenmiş limon da koyarak dolduralım Üzerine tuzu döküp üzrinden iki parmak eksik kalacak şekilde su dolduralım Bidonun ağzını kapatıp hafif sallayalım


Zeytinimiz hazır Güneş görmeyecek serin bir yerde muhafaza edelim Yaklaşık 20 gün sonra suyunu döküp daha az tuzlu su yapıp tekrar saklayalım 10 gün sonra yine aynı işlemi yapalım Ve her defasında tuzu azaltalım


Zeytinimiz tatlılaşınca yenilebilir Afiyet olsun


Not:

Zeytinimizin suyunu ne kadar sık değiştirirsek o kadar çabuk tatlılaşır Zeytini sabah kahvaltıya üzerine yağ, pulbiber ve limonla servis yapmanızı öneririm


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla