06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklar Nasıl Pişirilir
balık pişirmenin püf noktaları - balık pişirme usülleri - balık pişirme çeşitleri - balık cinsine göre pişirme teknikleriBalık, çok çabuk pişen bir besindir Diğer etlerde olduğu gibi balığın çeşitli bölümleri için, ayrı ayrı metodlar uygulanmaz, Balık etinin her bölümü eşit olduğundan, ısının fazla derecede iletilmesi gerekmez
Buharlaşma, proteinlerin büzülmesi pıhtılaşması ile balığın eti sıkılaşır Balık kaslarındaki bağlantı dokuları miktarı azdır, bu nedenle balık eti pişerken parçalara dağılır
Haşlama, fırında kızartma, ızgara, veya tavada pişririlen balıklarla bunlara ayrı lezzet veren sosların, garnitür olarak sebzelerin itina ile hazırlanmasına Özellikle değer vermelidir
Balıklar da etler gibi altı şekilde pişirilir:
1 Fırında pişirme Her cins balık fırında pişirilebilir (Fırında pişirmenin sağlık açısından da büyük yararları vardır
Çünkü daha hafif olurlar Böylecede sindirimleri daha kolay olur )
2 Suda haşlama
3 Buğu ile pişirme Her cins balık
4 Izgarada pişirme Her cins balık, özellikle büyük ve yağlı olanlar
5 Sebze ve yağ karışımında pişirme Plakiler, her cins balık
6 Yağda kızartma Tavada, her cins balık
alıntı
Balık Pişirmenin Püf Noktaları için TIKLAYINIZ
|
|
|