Yalnız Mesajı Göster

Üzüm Sirkesi Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Sirkesi Yapımı



Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır - Üzüm Sirkesi Tarifi - Evde Üzüm Sirkesi Hazırlanışı


üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınızüzüm sirkesi yapımı üzüm sirkesi üzüm sirkesi yapımı
Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız
Kapak kapamayınÜzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz
Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdırO pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınızBu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olurBunlar zararlı değildirBu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkarYaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktırO zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktırSonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketinBu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır


Alıntı Yaparak Cevapla