Konu
:
Üzüm Sirkesi Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Üzüm Sirkesi Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzüm Sirkesi Yapımı
Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır - Üzüm Sirkesi Tarifi - Evde Üzüm Sirkesi Hazırlanışı
üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınız
üzüm sirkesi yapımı üzüm sirkesi üzüm sirkesi yapımı
Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız
Kapak kapamayın
Üzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz
Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdır
O pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınız
Bu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olur
Bunlar zararlı değildir
Bu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkar
Yaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktır
O zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktır
Sonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketin
Bu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul