Yalnız Mesajı Göster

Gıda Kabuğundaki Kimyasallar...

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıda Kabuğundaki Kimyasallar...



Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi


Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof Dr Yasemin Beyhan gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için yıkama pişirme ve saklama aşamalarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi


Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti



Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması” gerektiğini kaydeden Beyhan ”Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı


Uzun süre pişirilmemeli suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için az suda hazırlanmalı Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli” uyarısında bulundu



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla