Yalnız Mesajı Göster

Yağda Kızartma - genel bilgi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağda Kızartma - genel bilgi



Küçük kılçıklı balıklar, ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir


Kızartma işleminin iyi yapılması için, balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır


Bazı balıklar da önce una, yumurtaya, sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar, kızartmadan önce, domates ve soğan rendesi, tuz, karabiber, kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur


Kızarma işlemi için dibi düz, sığ tavalar, derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır


Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına, yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir

Kızartma işlemi fırında da yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla