06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağda Kızartma - genel bilgi
Küçük kılçıklı balıklar, ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir
Kızartma işleminin iyi yapılması için, balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır
Bazı balıklar da önce una, yumurtaya, sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar, kızartmadan önce, domates ve soğan rendesi, tuz, karabiber, kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur
Kızarma işlemi için dibi düz, sığ tavalar, derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır
Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına, yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir
Kızartma işlemi fırında da yapılabilir
alıntı
|
|
|