Yalnız Mesajı Göster

Salata ve Garnitür İpuçları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salata ve Garnitür İpuçları



Salata yaparken öncelikle salata Gereçlerinin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir


Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller İyi bir salata için ayrıca, Gereçlerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir


Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler


Garnitür olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pişirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli


Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyunu biraz tuz ve sirke eklenmelidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla