Konu
:
Türk Mutfağında Köftenin Yeri
Yalnız Mesajı Göster
Türk Mutfağında Köftenin Yeri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Mutfağında Köftenin Yeri
mutfağımızda köfte kültürü - köfte sözcüğünün kökeni - köfte çeşitleriTürk mutfağının önemli yemeklerinden biri olan köfte yöreden yöreye değişen tatlarıyla geniş bir yelpazeye sahiptir
İzmir köfte, İnegöl köfte, Akçaabat köfte, Tekirdağ köftesinin yanında içli köfte, sulu köfte, patates köftesi gibi pek çok türü vardır
Köfte dilimize Farsça “kofte”den geçmiştir ki havanda dövülmüş anlamına gelir
Köfte yapmak için eti inceltip kıyma hâline getirmek amacıyla havanda dövme işlemi zamanla yemeğin de adı olmuştur
Bu sözcükten türeyen köftehor ise hazır yiyici anlamına gelir
Köftenin kökü olan “kos” ise dövmek anlamına gelir ki mehterin çaldığı büyük davullara da bundan mülhem kös denmiştir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul