Konu
:
Kızartma Yağının Sıçramaması İçin Ne Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma Yağının Sıçramaması İçin Ne Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma Yağının Sıçramaması İçin Ne Yapılır
kızartma yağınız sıçramasın - kızartma yağının sıçramaması için - sıçrayan yaglar nasıl önlenir
Türk mutfağın da önemli yer tutan kızartmalar,sağlık açısından zararlı olmasının yanı sıra,kızartma anında ve sonrası yaşanan yağ sıçramalarının yarattığı,yaralanmalar ve temizlik sorunu baş belası bir durumdur
Elinize yada vucudunuza sıçramasıyla oluşan yanıklar,üstünüze ve etrafınıza yayılan yağ lekelerinden nasıl korunabilirsiniz işte ip uçları:
Kızartma yağınız sıçramasın
Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir tutam tuzla yağın sıçramadığını göreceksiniz
Kapak kullanıyorsanız biriken suyun tavaya damlamadığından da emin olun
ayrıca kızartılacak malzemelerinin sulu olmamsına dikkat edin
Tavadaki yağın kızartma yaparken sıçramaması için yağa az miktarda tuz veya un ilave etmek gerektiğini belki hepimiz biliriz
Ancak yağın sıçramaması için daha kolay bir usul de vardır
Yağı tavaya koyun,kızdırdıktan sonra içine bir dilim ekmeğin kenarını koyun
Yağın kızartma yaparken hiç sıçramadığını ve ocağın ve elbiselerinizin lekelenmediğini göreceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul