Yalnız Mesajı Göster

Kızartma Yağının Sıçramaması İçin Ne Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Yağının Sıçramaması İçin Ne Yapılır



kızartma yağınız sıçramasın - kızartma yağının sıçramaması için - sıçrayan yaglar nasıl önlenir

Türk mutfağın da önemli yer tutan kızartmalar,sağlık açısından zararlı olmasının yanı sıra,kızartma anında ve sonrası yaşanan yağ sıçramalarının yarattığı,yaralanmalar ve temizlik sorunu baş belası bir durumdurElinize yada vucudunuza sıçramasıyla oluşan yanıklar,üstünüze ve etrafınıza yayılan yağ lekelerinden nasıl korunabilirsiniz işte ip uçları:


Kızartma yağınız sıçramasın


Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir tutam tuzla yağın sıçramadığını göreceksiniz Kapak kullanıyorsanız biriken suyun tavaya damlamadığından da emin olunayrıca kızartılacak malzemelerinin sulu olmamsına dikkat edin

Tavadaki yağın kızartma yaparken sıçramaması için yağa az miktarda tuz veya un ilave etmek gerektiğini belki hepimiz bilirizAncak yağın sıçramaması için daha kolay bir usul de vardırYağı tavaya koyun,kızdırdıktan sonra içine bir dilim ekmeğin kenarını koyunYağın kızartma yaparken hiç sıçramadığını ve ocağın ve elbiselerinizin lekelenmediğini göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla