Konu
:
Mantı Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Mantı Yapmanın Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantı Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli - Mantı Yapmanın İnçelikleri - Mantı Yapmanın Püf Noktası
Türk mutfak kültürünün enfes tatlarından biri mantı yapımı bu makalemizin konusu
Orta Asya Türkleri tarafından Anadolu’ya getirilen , sofralarımızın baş tacı mantı yapılışı ile emek isteyen yemeklerimizin başında gelir
Tam kıvamında yoğurulmuş ve ince açılmış hamuru, bol kıymalı içi ve üstüne dokülen sarımsaklı yoğurtla tereyağında kızdırılmış biber ve nanenin kokusuna kim hayır diyebilir ki
Mantı yapmak , el maharetinin yanında püf noktalarını bilmekten de geçiyor
Mantı yapmanın püf noktaları bilindikten sonra biraz el beceriniz de varsa siz de sevdiklerinize enfes mantılar hazırlayabilirsiniz
* Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin
Yoğurduğunuz hamurun çok sert ya da yumuşak olmamasına dikkat edin, bu açmanızı zorlaştırır
* Hazırladığınız mantıları hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz, üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın
* Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmalarını önlemek için sıvıyağ ekleyin
* Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini artırır
Bunun için hazır tabletleri de kullanabilirsiniz
* Hazırladığınız mantıları unlayıp kuruttuktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz
Mantı İçin Sos Hazırlarken;
* Tereyağını kızdırıp pulbiber ve nane ekleyerek mentınıza sos hazırlayabilirsiniz
Mantıyı üzerine sadece kızdırılmış tereyağı ekleyerek de ikram edebilirsiniz
* Salçayı tereyağı ile kavurup, üzerine istediğiniz baharatları ekledikten sonra biraz suyla açarak hazırladığınız sosu , mantınızın üzerine gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul