Konu
:
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması
Yalnız Mesajı Göster
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması
Tatlı şerbetleri - tatlı şerbeti nasıl hazırlanır - tatlı şurubu hazırlamanın püf noktaları - tatlılara şerbet nasıl yapılır - tatlı şerbeti hazırlarken dikkat edilecek noktalar
Tatlıların hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar hazırlanma metotlarına göre değişir
Genellikle hamur tatlıları için şuruba ihtiyaç vardır
Şurubun hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar şunlardır:
a) Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz
Fazla konan su şurubun geç koyulaşmasına, az konan su şurubun şekerlenmesine sebep olur
b) Şurubun kıvamı gelmek üzereyken içersine mutlaka limon suyunu sıkınız
Şurubun şekerlenmesine mani olur
c) Şurup hazırlarken yalnız şeker eriyinceye kadar karıştırınız
Diğer zamanlardaki karıştırma şurubun şekerenmesine sebep olur
d) Şurubun kıvamı yapılacak tatlıların özelliğine göre değişir
Lokma, hanımgöbeği, baklava, kadayıf vb
gibi tatlıların şurubunun kıvamı şöyle anlaşılır
Şekeri karıştırdıktan sonra kaşığı şuruba batırıp çıkarınız, kaşıktan akan şurup damlaları hafif koyu akıyorsa şurubun kıvamı tamdır veya şuruptan bir damlayı tırnağınızın üzerine koyunuz, damla yayılmadan kabacık gibi duruyorsa şurubun kıvamı tamamdır
Tırnağınızı eğince akar
e) Şekeri karıştırırken daima madeni kaşık kullanınız
f) Şurup soğuksa şuruba atılacak tatlının sıcak, şurup sıcaksa şuruba atılacak tatlının soğuk olması gerekir
Şurup çok sıcak olursa içine konulan tatlı hamur olur
Az sıcak olursa tatlı şurubu içmez
El dayanacak kadar olmalıdır
g) Şurup sulu olursa tatlıları yumuşatır
Koyu olursa da tatlı şurubu çekemez
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul