Konu
:
Kurban Etinin Yeşillenmesi
Yalnız Mesajı Göster
Kurban Etinin Yeşillenmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurban Etinin Yeşillenmesi
etlerin yeşillenmesi - kurban eti nasıl saklanır - dondurucuda kurban etinin saklanması - kurban eti ne zaman buzdolabına konmalıKesilen kurban etlerinin saklanmasının ve kullanılmasının insan sağlığı açısından oldukça önemli
Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyor
Buzdolabının ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmiyor
Bu nedenle, etin hava almayan kısımlarında kısa sürede bozulma, kokuşma, hatta yeşillenme görülebiliyor
Etin yeşillenme görülen kısımlarının kesinlikle tüketmemesi gerekiyor
Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilir
Derin dondurucuda eksi 18 derecede uzun süre saklanabilen etler, eksi 2 derecede en fazla bir hafta bekleyebilir
Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmalarının birtakım mikroorganizmaların üremesine neden olur
Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir
Hemen pişirilmeli
Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması gerekiyor
Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olur
Et yerine kas yememek için etleri parçalar halinde temiz kaplara koymak sağlık açısından gerekli
Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var
Bu süre 5-6 saati geçmemeli
Son olarak et buzdolabına kaldırılmalı
Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul