Yalnız Mesajı Göster

Kurban Etinin Yeşillenmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Etinin Yeşillenmesi



etlerin yeşillenmesi - kurban eti nasıl saklanır - dondurucuda kurban etinin saklanması - kurban eti ne zaman buzdolabına konmalıKesilen kurban etlerinin saklanmasının ve kullanılmasının insan sağlığı açısından oldukça önemli


Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyorBuzdolabının ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmiyor Bu nedenle, etin hava almayan kısımlarında kısa sürede bozulma, kokuşma, hatta yeşillenme görülebiliyor Etin yeşillenme görülen kısımlarının kesinlikle tüketmemesi gerekiyor


Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilirDerin dondurucuda eksi 18 derecede uzun süre saklanabilen etler, eksi 2 derecede en fazla bir hafta bekleyebilir Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmalarının birtakım mikroorganizmaların üremesine neden olur


Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir Hemen pişirilmeli Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması gerekiyor


Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olurEt yerine kas yememek için etleri parçalar halinde temiz kaplara koymak sağlık açısından gerekli


Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var Bu süre 5-6 saati geçmemeli Son olarak et buzdolabına kaldırılmalı


Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla