Yalnız Mesajı Göster

Profiterol Yapmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Yapmanın Püf Noktaları



Profiterol nasıl yapılır - Profiterol yapımı - Profiterol Yapmanın Püf Noktası
Tencereye koyduğunuz yağlı su kaynayınca unu ekleyip tahta kaşıkla çok hızlı bir şekilde karıştırmak gereklidir

Pişen hamur iyice soğutulmalıdır

Hamura yumurtalar tek tek ilave edilmelidir

Her yumurta mikserin düşük devri ile hamura yedirildikten sonra diğer yumurta eklenmelidir

Profiteroller pişerken fırının kapağı asla açılmamalıdır, yoksa anında söner ve kabarmazlar

Mutlaka ikram edeceğiniz zaman üzerinin sosunu dökmelisiniz İçlerini doldurduktan hemen sonra sosunu dökerseniz çok yumuşak olurlar

Sosunu dökmeden cam kaba koyup streçleyerek, buzdolabında 2-3 gün muhafaza edip kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla