Yalnız Mesajı Göster

Evde Yeşil Zeytin Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Yeşil Zeytin Yapımı



yeşil zeytin yapımı - evde zeytin yapımı - yeşil zeytin salamura


Her zeytini ya bicakla boyuna 3 defa dilimleyin veya cekicle ya da merdane ile veya dolu bir konserve tenekesi ile kirin/ ezin-tercih sizinZeytinleri her gun suyunu degistirerek aslinda 3 gun -dilerseniz10-15 gun soguk suya koyun


3 litre suya+230 gram kalin tuz koyarak bu olculerde hazirlanan solusyonu hazirlayin Zeytinlerinizi onceden kaynar suda 10 dakika sterilize edilmis,alinmis kendi kendine kurumus steril kavanozlara koyun+dilerseniz aralarina sarimsak,defne yapraklari,butun karabiber, aci kuru butun kirmizi biber,limon yapragi,biberiye dali vs koyun ve ustune tuzlu suyu dokun-su ustunu kaplamalidirYoksa cururlerGerektikce ustundeki kopugu alin ve ustune ayni oarnlarda hazirlanmis tuzlu su koyunOrtalama bir ay sonra yenmege hazirdir zeytinleriniz




alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla