Konu
:
Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
hindi alırken nelere dikkat edilmeli - yılbaşı hindisi nasıl yapılır - hindi nasıl pişirilir - hindi terbiyesiHindi pişirmek zor mudur?
Sanılanın aksina hindi tüm dünya çağında sık tüketilen bir et çeşitidir ve çok fazla pişirme yöntemine sahiptir
Hindi pişirmek zor değildir aksine kolaydır
Pişirilmiş hindi uzun süre bekletilebilir mi?
Hindiyi de diğer etler gibi buzdolabı dışında uzun süre bekletmeyiniz
Hindi pişirildikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabına konularak saklanmalıdır ve yeniden hazırlanacağı zaman iç ısısı 70 derece olana kadar ısıtılmalıdır
Hindi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Eğer hayvan seçme konusunda tecrübeleriniz yoksa en iyi tercih bilindik markaların hindilerini tercih etmek olacaktır
Zaman zaman u işin uzmanları bile gözle kontrolde hayvanlardaki sorunları tespit edemeyebilirler
Tanınmış firmalar tarafından kontrol altında üretilen ve hazırlanan hindileri tercih etmelisniz
Pişirme esnasında nelere dikkat edilmelidir?
Yağlı bir hayvan olan hindiye pişirilirken yağ ilave edilmemesi uygun olur
Eğer yağ eklemek gerekliyse sıvı yağ kullanmanız daha sağlıklı olacakır
Hindiyi bir anda çok yüksek sıcaklıktaki ızgaraya koymak ya da aleve çok yaklaştırmak tüm etlerde olacağı gibi kanserojen madde üretilmesine sebep olabilir
Hindiyi alevden ve ısı kaynağından en az 15 cm uzakta duracak şekilde ayarlayınız
Hindi hangi sıcaklıkta pişirilmelidir?
160 derece ve biraz üzeri hindi pişirmek için ideal sıcaklıktır
Eğer bir pişirme torbası ya da folyo içindeyse ısıyı 170-180 dereceye çıkartabilirsiniz
Bütün hindi pişirme süresi ne kadardır?
Elbette bütün hindi pişirme süresi hindinin ağırlığına ve pişirme sıcaklığına göre belirlenir
160 derece ısı için: Hindinin ağırlığı-> Pişme süresi 3,5–5,5 kg -> 2 saat 45 dakika–3 saat 5,5–6,5 -> 3 saat- 3 saat 45 dakika 6,5–8 kg -> 3 saat 45 dakika–4 saat 15 dakika 8–9 kg -> 4 saat 15 dakika–4,5 saat 9–11 kg -> 4,5–5 saat not: doldurulmuş hindi için 30-45 dakika ek süre gerekebilir
Hindi nasıl bir kapta pişirilir?
Hindi kaba konduğunda kenarlarda 6-7 cm boş alan kalıyorsa bu kap hindi pişirmek için idealdir
Hindi tereyağı ile yağlanmalı mıdır?
Hindinin üzerindeki o iştah açıcı kızarmış rengin oluşması için hindi tereyağı ile yağlanmalıdır
Ancak çok sık yağlanması fırının ısısının kaybolmasına ve hindinin daha uzun sürede pişmesine neden olacaktır
Özellikle pişirmenin son bir saatinde daha seyrek yağlanması gereklidir
Hindi pişirilmeden önce terbiye edilmeli midir?
Burası hindi pişirmeyi kolaylaştıran en pif noktadır
Hindi eti pişirilmeden önce 24 saat boyunca baharatlı, zeytinyağı, limon suyu ve sirke karışımı içinde buzdolabında bekletilmelidir
Bu karışım baharatın tadının hindi etinin içine işlemesini sağlayacak sirke ve limon suyu ise hindi etine rosto dilim kesilebilmesini sağlayacak diriliği verecektir
Ancak karışım iyi ayarlanmalıdır fazla asidik (limon -sirke) bir karışım hindi etinin çok diri pütürlü hale getirebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul