Konu
:
Yemeğe Uygun Et Seçimi
Yalnız Mesajı Göster
Yemeğe Uygun Et Seçimi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemeğe Uygun Et Seçimi
et seçmenin püf noktaları - hangi etten hangi yemek yapılır - etlerin pişirilmesi - dana eti nasıl seçilir - koyun eti nasıl seçilirYemek yapımında etin yeri ayrıdır
Kırmızı etler ülkemizde koyun ve sığır eti olarak iki gruba ayrılmaktadır
Bu türlere kuzu ve dana etleride katılabilir
Daha körpe olan hayvanlar daha çabuk bir şekilde pişer
Yani farklı etlere farkı pişirme şekilleri uygulanması gerekmektedir
Etler cinsine göre değil etin hayvanın hangi bölümünden elde edildiğine görede değişiklik göstermektedir
Büyükbaşlardaher parça et değişik yemekler için kullanılabilmektedir
Danalarda göğüs ve böğür bölümündeki etler kızartmalık ve haşlamalık olarak kullanılırken, koyunlardaki aynı bölgedeki etler kızartma ve haşlama için uygundur
Dana Eti Nasıl Seçilir
Kızartmalık dana eti ; ense, omuz ve kürek bölgesi ve bacak etleri
Hafif kızartmalık dana eti ; sırt ve butlardaki etlerden
Haşlamalık dana eti ; baş, ön ve arka ayaklardaki etler
Kızartmalık ve haşlamalık dana eti ; göğüs ve böğür kısmı
Koyun Eti Nasıl Seçilir
Kızartmalık koyun eti ; omuz ve butlardaki etler
Hafif kızartmalık koyun eti ; sırt bölgesindeki etler
Haşlamalık koyun eti ; göğüs bölgesindeki etler
Kızartmalık ve haşlamalık koyun eti ; boyun ve böğürdeki etlerden yapılmaktadır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul