Yalnız Mesajı Göster

Omlet Yapmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Omlet Yapmanın Püf Noktaları



omlet yapmanın incelikleri - güzel omlet yapmanın püf noktası - omlet yapmanın incelikleri

En kolay yemeklerin bile püf notası vardır Kolay sanılan bir çok şey aslında önemli sofra lezzetleridir Omlet yapmanın da önemli püf noktaları vardır


En Güzel Omletleri Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir:

Doğru tavayı seçmek, geniş bir seramik tava yoksa teflon tavada omletler güzel pişer Seramik tavaların daha sağlıklı olduğunu biliyoruz

Taze ve sağlıklı malzemeler kullanılmalı yumurta çok çabuk bozulan bir gıdadır kaliteli yumurta tercih edilmelidir

Eğer tavanız normal boy bir tava ise asla bol malzeme kullanmayın Çok büyük boy tava ile çalışıyorsanız ancak malzeme ve yumurta sayısı artabilir

Ocağın altı önce yüksek ısıda sonra düşük ısıda olmalı

Yumurta döküldükten sonra kesinlikle kaşıkla karıştırılmamalıdır Tavayı dairesel hareketlerle kenarlarını dağıtın

Çok fazla pişirilmemeli

Malzemeler sırasına göre atılmalıdır

Tereyağı ve baharatlar omlete lezzet katar

Farklı baharatları ve yeşillikleri kullanarak harikalar yaratabilir ve omletinizi mükemmel hale dönüştürebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla