Konu
:
Kek Nasıl Kabarır 2012
Yalnız Mesajı Göster
Kek Nasıl Kabarır 2012
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kek Nasıl Kabarır 2012
1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı
2) Her
Yumurta
için şeker ölçüsü genellikle yarım su bardağıdır
3) Yumurta ve şeker çırpılırken içine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar
4) Kar gibi olana kadar en az 7-8 dakika mixerin en yüksek devriyle çırpılmalıdır
5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor çıkarabilirsiniz
Bu riski göze almamak için yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin
6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin
7)Kabartma tozunun üzerine bir kaç damla
LImon
sıkarsanız kekiniz daha da güzel kabaracaktır
8) Ununuzu kabartma tozu ve
Vanilya
ile elemenizi tavsiye ederim
Kekun formunu yakalayabilirsiniz
9) Sodalı kekler daha güzel kabarır
10) Yumurta ve şekerinizi çırptıktan daha sonra eklediğiniz diğer
Malzeme
leri kaşık ya da mixerin en düşük devrinde karıştırmanız
Yumurta
ların sönmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı içine hapseder ve çırpma süresince hava girerek kabarmayı temin eder)
11) Ekleyeceğiniz
Malzeme
ler ıslak meyve türü ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan daha sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederim
Dibine çökmemesi için
12) Un yerine birazını (bir kaç kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur
13) Keklerinizi önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktır
Soğuk fırın kabarmayı engeller
14) Kekinizi kalıbınıza döktükten daha sonra üzerine bıçakla bir çizik atarsanız çatlak kekiniz olur
15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bölmeden önce iki kaşık eksik unlu yapın
Böldükten daha sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin
16) Tuzlu peynirli kek yaparken içine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun çökmesini ve hamur olmasını engelleyecektir
17) Kek hamurunu hazırlarken alüminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur
18) Fırına konulduktan daha sonra kapak açmamak gerekir
Açılırsa soğuk hava içeri girer ve basınç yaparak çökmeye sebep olur
19) Kontrol yapmadan da kek fırından çıkarılmamalıdır
Bunun için ince uçlu kuru bir bıçak veya kürdan kullanılabilir
Batırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
20) Fırından çıkan kek havayla biraz küçülür, soğuduktan daha sonra fırından çıkartmak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul