Konu
:
Taze Çökelek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Çökelek Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Çökelek Nasıl Yapılır
evde çökelek yapımı - ev yapımı çökelek - çökelek tarifiMalzemeler :
1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
Hazırlanışı :
Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin
Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz
Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın
Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz
Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün
Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz
alıntı
Kuru Çökelek
Evde Çökelek Nasıl Yapılır
Çökelek Yapmak
Çökelek Yapımı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul