Yalnız Mesajı Göster

Taze Çökelek Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Çökelek Nasıl Yapılır



evde çökelek yapımı - ev yapımı çökelek - çökelek tarifiMalzemeler :


1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Tuz


Hazırlanışı :


Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz


Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz


Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin


Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz


alıntı

Kuru Çökelek

Evde Çökelek Nasıl Yapılır

Çökelek Yapmak

Çökelek Yapımı

Alıntı Yaparak Cevapla