Konu
:
Zeytinyağlıların Bozulmasını Önlemek
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlıların Bozulmasını Önlemek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlıların Bozulmasını Önlemek
yemeklerin bozulmasını önlemek - zeytinyağlı yemeklerin bozulması için püf noktaları- zeytinyağlı yemeklerin kararması
Yaz günlerinde en sevilen yemeklerdendir zeytinyağlı fasülye, bakla gibi yemekler… Ancak bazı ev hanımları bu yeşil sebzelerin piştikten sonra billur gibi sapsarı bir renk almamasından, renklerinin kararıp bozulmasından yakınır
Bunun püf noktası ise bu tip yeşil sebzelerin, soğanını ve diğer harcını birden tencereye koyup sıkıca kapatarak pişene kadar tencerenin kapağını açmamakta yatıyor
Karıştırmak gerektiğinde ise tencerenin iki kenarından kapağı da bezle tutarak birkaç kere hafifçe sallamak yeterli oluyor
Bir de piştikten sonra zeytinyağlı yemeği soğuyana kadar yine kapağını açmadan, piştiği kabın içinde bırakmak gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul