Yalnız Mesajı Göster

Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur



Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Tarifi - Lezzetli Kuzu Eti Kavurması malzemeler

Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyunuz Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyunuz Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır

Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır

Kaynak: Haber7Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla