Konu
:
Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur
Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Tarifi - Lezzetli Kuzu Eti Kavurması malzemeler
Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyunuz
Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyunuz
Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır
Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir
Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir
Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır
Kaynak: Haber7
Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul