Konu
:
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır
evde elma sirkesi yapımı - elma kabuğundan sirke yapılışı - elma sirkesi tarifi
Malzemeler
3 litrelik cam kavanoz
1 litre su
Elma kabukları
Kuru ekmek
2 çorba kaşığı hazır sirke
Elma Kabuğundan Sirke
Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın)
Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız
Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın
(Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir
Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin
Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın
Ama sinek v
b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz
Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur
Bizden söylemesi
Akşamdan akşama kabukların ilavesi 1 ay sürse, olgunlaşması için de en az 1 ay gerekir
Tabi siz daha küçük bir kavanoza daha az elma kabuğu atarak daha kısa sürede sirkenizi yapabilirsiniz
Hava alacak şekilde ara sıra karıştırmayı unutmayın
Kavanozda bir pelteleşme oluşunca tadına bakın
Zaten sirkenin tadı size en iyi bilgiyi verir
Önce kavanozdakileri tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın
Sonra pamuklu temiz bir kumaş varsa bunun içine bu sirkeyi koyup bir kaba süzün
Süzülen sirkeyi cam şişelerde ve buzdolabında saklayabilirsiniz
Sirke soğudukça içinde tekrar peltemsi yapı oluşur
Hiç üzülmeyin
Tekrar süzersiniz
Tortu yapmayan çarşı sirkelerinden daha sağlıklıdır
Eğer isterseniz içebillirsiniz, çünkü asidik yapısı olmadığı için boğazınızı yakmaz
Sebzelerinizi yıkarken bile kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul