Konu
:
Vitaminleri Koruyarak Pişirme Yöntemleri
Yalnız Mesajı Göster
Vitaminleri Koruyarak Pişirme Yöntemleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vitaminleri Koruyarak Pişirme Yöntemleri
Yediklerimizin Vitaminlerini Korumak İçin - yiyeceklerin vitamini nasıl koruyabilirim - yediklerimizin vitaminlerini koruyabilmek için neler yapmalıyız - vitamini koruyarak pişirme yöntemleri
YİYECEKLERİNİZİN VİTAMİNLERİNİ ÖLDÜRMEYİN
Yediğimiz besinlerden farklı vitaminler alırız ve bu vitaminler bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar
Peki bu besinleri yerken o vitaminleri alabiliyormuyuz? Hayır
Çünkü bazı besinleri çiğ yiyerek, bazılarını pişirerek, bazılarının kabuklarıyla yiyerek vb
yöntemlerle almamız gerekiyor
Bunları bilmezsek o besinde bulunan vitaminden yararlanamamış oluruz
İşte yiyeceklerdeki vitaminleri korumak için birkaç ipucu:
1
Aşırı pişirmeyin
2
Sebzeleri haşlarken suda çözünen vitaminlerin önemli miktarı haşlama suyuna karışır
Bu suyu atmayın, çorbalarda veya yemeklerinizde kullanın
Sebze ve meyveleri çok az suyla haşlayın
3
Kızartmak ve fırında pişirmek, vitaminlerin neredeyse tamamen yok olmasına yol açar
4
Sebze ve meyvelerin vitamin içeriğinden maksimum şekilde yararlanmak için en doğru yöntem, çiğ veya buharda az pişirerek yemektir
5
Sebzeleri yıkadıktan sonra uzun süre suda bekletmeyin
6
Sebzeleri, meyveleri çok küçük parçalar halinde doğramayın
7
Keskin bıçak kullanın
8
Yemekleri pişirdikten sonra hemen tüketmeye çalışın
Uzun süre bekletmeyin
9
Meyve ve sebzelerinizi satın alırken taze olmalarına dikkat edin
10
Meyve sebze alışverişinizi küçük miktarda yapın
Haftalık alışveriş yerine iki-üç günde bir almayı yeğleyin
11
Meyveleri kabuklarını soymadan yiyin
(tarım ilaçları kullanılmadığından eminseniz!)
12
Meyve suyunu kutuyu açtıktan sonra hemen için
Dolapta bekletmeyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul