Yalnız Mesajı Göster

Vitaminleri Koruyarak Pişirme Yöntemleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vitaminleri Koruyarak Pişirme Yöntemleri



Yediklerimizin Vitaminlerini Korumak İçin - yiyeceklerin vitamini nasıl koruyabilirim - yediklerimizin vitaminlerini koruyabilmek için neler yapmalıyız - vitamini koruyarak pişirme yöntemleri

YİYECEKLERİNİZİN VİTAMİNLERİNİ ÖLDÜRMEYİN


Yediğimiz besinlerden farklı vitaminler alırız ve bu vitaminler bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar Peki bu besinleri yerken o vitaminleri alabiliyormuyuz? Hayır Çünkü bazı besinleri çiğ yiyerek, bazılarını pişirerek, bazılarının kabuklarıyla yiyerek vb yöntemlerle almamız gerekiyor Bunları bilmezsek o besinde bulunan vitaminden yararlanamamış oluruz


İşte yiyeceklerdeki vitaminleri korumak için birkaç ipucu:


1 Aşırı pişirmeyin

2 Sebzeleri haşlarken suda çözünen vitaminlerin önemli miktarı haşlama suyuna karışır Bu suyu atmayın, çorbalarda veya yemeklerinizde kullanın Sebze ve meyveleri çok az suyla haşlayın

3 Kızartmak ve fırında pişirmek, vitaminlerin neredeyse tamamen yok olmasına yol açar

4 Sebze ve meyvelerin vitamin içeriğinden maksimum şekilde yararlanmak için en doğru yöntem, çiğ veya buharda az pişirerek yemektir

5 Sebzeleri yıkadıktan sonra uzun süre suda bekletmeyin

6 Sebzeleri, meyveleri çok küçük parçalar halinde doğramayın

7 Keskin bıçak kullanın

8 Yemekleri pişirdikten sonra hemen tüketmeye çalışın Uzun süre bekletmeyin

9 Meyve ve sebzelerinizi satın alırken taze olmalarına dikkat edin

10 Meyve sebze alışverişinizi küçük miktarda yapın Haftalık alışveriş yerine iki-üç günde bir almayı yeğleyin

11 Meyveleri kabuklarını soymadan yiyin(tarım ilaçları kullanılmadığından eminseniz!)

12 Meyve suyunu kutuyu açtıktan sonra hemen için Dolapta bekletmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla