Konu
:
Afyon Kaymağı
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Kaymağı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Kaymağı
Kaymak nasıl yapılır - Afyon kaymağı tarifi - Evde kaymak nasıl yapılır - Evde kaymak tarifi
Malzemeler:
6 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
50 Gram Margarin
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Kaymak
1 Su Bardağı Ceviz veya Fındık
2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
Süt, un ve şeker geniş bir tencerede karıştırılarak kaynatılır
Kaynamış olan muhallebi ocaktan alınır
Vanilya ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır
2 su bardağı Hindistan Cevizi dikdörtgen fırın tepsisine yayılır
Hazır olan muhallebi kepçeyle yavaş yavaş tepsiye boşaltılır
Spatulayla eşit olarak dağıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır
Kaymak, muhallebinin üzerine sürülür ve ceviz de üzerine serpilir
Buzdolabında istenildiği kadar soğutulduktan sonra kesilip ikiye katlanır
Kaymak olması şart değil ama ayrı bir lezzet kattığı için tercih edilebilir
Ben bir fırın tepsisinden 20 adet Afyon Kaymağı çıkardım
Sizler istediğiniz boyutta kesebilirsiniz
Afyon Kaymağımız yenilmeye hazır
Denemeyen varsa mutlaka denesin
Afiyet Olsun
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul