Yalnız Mesajı Göster

Afyon Kaymağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kaymağı



Kaymak nasıl yapılır - Afyon kaymağı tarifi - Evde kaymak nasıl yapılır - Evde kaymak tarifi

Malzemeler:


6 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Toz Şeker

50 Gram Margarin

1 Paket Vanilya

1 Su Bardağı Kaymak

1 Su Bardağı Ceviz veya Fındık

2 Su Bardağı Hindistan Cevizi



Hazırlanışı:


Süt, un ve şeker geniş bir tencerede karıştırılarak kaynatılır


Kaynamış olan muhallebi ocaktan alınır


Vanilya ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır


2 su bardağı Hindistan Cevizi dikdörtgen fırın tepsisine yayılır


Hazır olan muhallebi kepçeyle yavaş yavaş tepsiye boşaltılır


Spatulayla eşit olarak dağıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır


Kaymak, muhallebinin üzerine sürülür ve ceviz de üzerine serpilir


Buzdolabında istenildiği kadar soğutulduktan sonra kesilip ikiye katlanır


Kaymak olması şart değil ama ayrı bir lezzet kattığı için tercih edilebilir


Ben bir fırın tepsisinden 20 adet Afyon Kaymağı çıkardım


Sizler istediğiniz boyutta kesebilirsiniz


Afyon Kaymağımız yenilmeye hazır Denemeyen varsa mutlaka denesin


Afiyet Olsun


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla