Yalnız Mesajı Göster

Krep Pişirme Teknikleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Pişirme Teknikleri



Krep pişirmenin püf noktaları -krep pişirirken nelere dikkat edilmeli - krep nasıl pişirilir


Krep pişirmenin bazı püf noktaları vardır ancak iyi bir krep için gerekli olan tek şey; iyi bir tavadır Piyasa da satılan krep tavaları bu iş için ideal olduğu gibi kaliteli olduğunu bildiğiniz herhangi bir teflon tava ile de kreplerinizi pişirebilirsiniz Ocağınızın altını yakın ve tavanızı içerisine herhangi bir şey koymadan kızması için 2-3 dakika ocakta tutun Daha sonra sadece ilk krep için tavanın içerisinde birkaç damla sıvı yağ (tercihe göre tere yağ da olabilir) dökün ve bir kepçe yardımı ile krepinizi tavaya yayın Tavanın sapından tutarak krep hamurunun tavanın tüm tabanını kaplamasını sağlayın Krep; tavanın tipine ve ateşin kuvvetine göre 1-2 dakika arasında pişer Diğer tarafını da 1 dakika kadar pişirdikten sonra afiyet ile yiyebilirsiniz


Püf noktası


Unu eleyerek koyarsanız krep hamurunuzda topaklanma olmaz

Krep hamuruna tuzu en son ekleyin çünkü tuz yumurtanın pişme işlemini başlatan bir unsurdur Un ile karışmadan pişmeye başlayan yumurta, kreplerinizin yumurta kokmasına neden olacaktır

Tavanın içerisine ilk krepi pişirmek için konan yağın cinsi önemli değildir çünkü bu yağ, sadece ilk krepin tavaya yapışmaması için konur Daha sonraki kreplerde tavaya yağ koymanız gerekmez

Krepin hamuruna konan sütün içerisindeki yağ zaten krepin yağlı olmasını ve dolayısı ile pişirme esnasında tavaya yapışmamasını sağlamaktadır İlave eklenen yağlar krepin ağır olmasına neden olur

Krepiniz tüm bunlara rağmen tavaya yapışıyorsa, tavanızın teflon yüzeyi miadını doldurmuş demektir

İyi bir krep yağsız ve kabartma tozu olmadan hazırlanır Lezzet vermek için kullanılan yağ ve soslar krep piştikten sonra üzerine sürülür

Alıntı Yaparak Cevapla