Konu
:
Krep Pişirme Teknikleri
Yalnız Mesajı Göster
Krep Pişirme Teknikleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Pişirme Teknikleri
Krep pişirmenin püf noktaları -krep pişirirken nelere dikkat edilmeli - krep nasıl pişirilir
Krep pişirmenin bazı püf noktaları vardır ancak iyi bir krep için gerekli olan tek şey; iyi bir tavadır
Piyasa da satılan krep tavaları bu iş için ideal olduğu gibi kaliteli olduğunu bildiğiniz herhangi bir teflon tava ile de kreplerinizi pişirebilirsiniz
Ocağınızın altını yakın ve tavanızı içerisine herhangi bir şey koymadan kızması için 2-3 dakika ocakta tutun
Daha sonra sadece ilk krep için tavanın içerisinde birkaç damla sıvı yağ (tercihe göre tere yağ da olabilir) dökün ve bir kepçe yardımı ile krepinizi tavaya yayın
Tavanın sapından tutarak krep hamurunun tavanın tüm tabanını kaplamasını sağlayın
Krep; tavanın tipine ve ateşin kuvvetine göre 1-2 dakika arasında pişer
Diğer tarafını da 1 dakika kadar pişirdikten sonra afiyet ile yiyebilirsiniz
Püf noktası
Unu eleyerek koyarsanız krep hamurunuzda topaklanma olmaz
Krep hamuruna tuzu en son ekleyin çünkü tuz yumurtanın pişme işlemini başlatan bir unsurdur
Un ile karışmadan pişmeye başlayan yumurta, kreplerinizin yumurta kokmasına neden olacaktır
Tavanın içerisine ilk krepi pişirmek için konan yağın cinsi önemli değildir çünkü bu yağ, sadece ilk krepin tavaya yapışmaması için konur
Daha sonraki kreplerde tavaya yağ koymanız gerekmez
Krepin hamuruna konan sütün içerisindeki yağ zaten krepin yağlı olmasını ve dolayısı ile pişirme esnasında tavaya yapışmamasını sağlamaktadır
İlave eklenen yağlar krepin ağır olmasına neden olur
Krepiniz tüm bunlara rağmen tavaya yapışıyorsa, tavanızın teflon yüzeyi miadını doldurmuş demektir
İyi bir krep yağsız ve kabartma tozu olmadan hazırlanır
Lezzet vermek için kullanılan yağ ve soslar krep piştikten sonra üzerine sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul