Konu
:
Pastırma Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Pastırma Nedir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırma Nedir
pastırma nasıl yapılır - iyi pastırmanın özellikleri - pastırma nasıl tüketilirPastırma, çiğ etin çeşitli baharatlar ve tuz yardımıyla kurutulması ile yapılan bir yiyecektir
Pastırma özbeöz Türk yiyeceğidir
Ülkemizde Kayseri, pastırma üretiminin merkezi olarak bilinir
Etin antrkot, bonfile, but, kürek ve sırt kısımlarından pastırma yapılmaktadır
Pastırma alırken ise çok taze pastırmaları tercih etmenizi tavsiye etmeyiz
Çünkü; çok taze olan pastırmaların kesimi epey zor olur
Ayrıca en lezzetli olanı, yapımının üzerinden 6 ay ve daha fazla süre geçmiş olan pastırmalardır
Peki bu lezzeti en doğru şekilde nasıl tüketebiliriz?
Pastırmayı hem çiğ olarak hem de pişirerek tüketebilirsiniz
Sizin için hazırladığımız pratik tarifler, pastırmayı ne şekilde tüketebileceğiniz hakkında alternatif fikirler verecektir
Pastırma ve peynirle kendinize hem yapımı kolay hem de lezzetli bir sandviç hazırlayabilirsiniz
Pastırmayı omletlerinizde salam ya da sucuk yerine alternatif olarak kullanabilirsiniz
Pastırmayı yağda pişirdikten sonra lavaşa sarıp kolay bir dürüm hazırlayabilirsiniz
Börek ve tost içerisinde iç malzeme olarak kullanabileceğiniz gibi yine pizza ve pide üzerinde de pastırmayı kullanabilirsiniz
Yemeklerde ise kuru fasulyenin içerisinde kullanabilirsiniz
Tabi pastırma ile özdeşleşmiş ve pek çok hanımın mutfağından eksik olmayan lezzetlerden biri olan Paçanga Böreği olmazsa olmaz!
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul