Yalnız Mesajı Göster

Pastırma Nedir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırma Nedir



pastırma nasıl yapılır - iyi pastırmanın özellikleri - pastırma nasıl tüketilirPastırma, çiğ etin çeşitli baharatlar ve tuz yardımıyla kurutulması ile yapılan bir yiyecektir


Pastırma özbeöz Türk yiyeceğidir Ülkemizde Kayseri, pastırma üretiminin merkezi olarak bilinir Etin antrkot, bonfile, but, kürek ve sırt kısımlarından pastırma yapılmaktadır


Pastırma alırken ise çok taze pastırmaları tercih etmenizi tavsiye etmeyiz


Çünkü; çok taze olan pastırmaların kesimi epey zor olur Ayrıca en lezzetli olanı, yapımının üzerinden 6 ay ve daha fazla süre geçmiş olan pastırmalardır


Peki bu lezzeti en doğru şekilde nasıl tüketebiliriz?


Pastırmayı hem çiğ olarak hem de pişirerek tüketebilirsiniz Sizin için hazırladığımız pratik tarifler, pastırmayı ne şekilde tüketebileceğiniz hakkında alternatif fikirler verecektir


Pastırma ve peynirle kendinize hem yapımı kolay hem de lezzetli bir sandviç hazırlayabilirsiniz

Pastırmayı omletlerinizde salam ya da sucuk yerine alternatif olarak kullanabilirsiniz

Pastırmayı yağda pişirdikten sonra lavaşa sarıp kolay bir dürüm hazırlayabilirsiniz

Börek ve tost içerisinde iç malzeme olarak kullanabileceğiniz gibi yine pizza ve pide üzerinde de pastırmayı kullanabilirsiniz

Yemeklerde ise kuru fasulyenin içerisinde kullanabilirsiniz


Tabi pastırma ile özdeşleşmiş ve pek çok hanımın mutfağından eksik olmayan lezzetlerden biri olan Paçanga Böreği olmazsa olmaz!


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla