Yalnız Mesajı Göster

Sarma Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Pişirmenin Püf Noktaları



sarmanın dağılmadan pişirilmesi - sarma nasıl pişirilir - yaprak sarması pişirmenin püf noktalarıSarmaları dolmaları pişirirken iç malzemesinin dışına çıkmadan yarılmadan pişmesini sağlamak için ne yapmalı?


Tencereye dizdiğiniz sarmaların üstüne küçük bir porselen tabak yerleştirin


İlk ocağa koyduğunuzda ağzı açık iken tabağı koyun ve üstüne de ağır birşey koyun bastırsın


Kaynamaya başladığında da altını kısıp ağır şeyi alıp ağzını kapatın


Tabak dursunpiştikten sonra tabağı çıkarın ve sarmalarınız dolmalarınız kalıp gibi çıksın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla