Yalnız Mesajı Göster

Haşlama Etin İncelikleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşlama Etin İncelikleri



et haşlamanın püf noktaları - haşlama et - haşlama şekilleri - et haşlama yöntemleri


Eti için yapılan haşlamalar


Etinden istifade etmek için haşlama yapılacaksa etin üzerine sıcak su koymak lazımdır Çünkü sıcağın tesiriyle etin üzeri pıhtılaşır, böylece besinli madde suya geçmemiş olur Böyle hazırlanan etin, eti lezzetli, suyu daha az lezzetlidir Haşlama yaparken eti haşlayacak miktar sıcak su koyup et düdüklü, tencerede veya adi tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir

Sonra istenilen yerde kullanılır

Suyu için yapılan haşlamalar:


Etinden değil de suyundan istifade etmek istiyorsak eti bir tencereye koyup üzerine bol soğuk su, bazende sebze parçaları konup et pişinceye kadar kaynatılır

Böyle yapılan haşlamanın suyu lezzetli eti ise tatsız ve lezzetsiz olur

Yağ ve Az Su İlavesiyle Pişirme Metodu:


Bazan da et bir tencerede yağla kızartılır, üstüne az miktarda sıcak su konup haşlanır Bazan da et önce haşlanır, sonra kızartılır Rostolar, kebaplar az suda pişen et yemekleridir


Böyle hazırlanan yemeklerin hem suyu, hem de eti lezzetlidir Yemek olarak tek başına kullanıldığı gibi kalan suyla pilav, çorba, vs de yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla