06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dananın Bölümleri
etin bölümleri - dananın neresinden hangi yemek yapılır - şiş etin neresinden yapılır - pirzola etin neresinden yapılır - haşlama dananın neresinden yapılır - rosto dananın neresinden yapılır - dana etinin hangi bölümünden hangi yemek yapılır

Gerdan: Haşlama, söğüş
Kürek: Parça, kuşbaşı
Kol: Kuşbaşı, kıyma
İncik: Haşlama
Ayak: Paça, et suyu
Pirzola: Izgara, tava
Kontrfile: Izgara, fırın,
Bonfile: Izgara, döner
Fileto: Haşlama, söğüş
Parça, kuşbaşı
Kaburga: Köftelik kıyma
Boşluk: Yemeklik kıyma
Sokum: Izgara (şiş, biftek)
Tranç: Haşlama (biftek)
Nuar: Izgara (rosto, şiş)
Kontrnuar: Haşlama (rosto)
Yumurta: Haşlama (rosto, biftek)
|
|
|