06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatınızı Kolaylaştıracak Püfler
Yemek pişirme hakkında - pratik bilgiler - mutfak püf noktaları - yemekler hakkında pratik bilgiler - yiyecekler hakkında
Yemeğin yağını fazla kaçırırsanız: Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın ki buharıyla birlikte yağını da çeksin Böylece evinizdeki bayat ekmekleri de değerlendirmiş olursunuz
Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa: Pişirirken yemeğinizin tuzunun fazla olduğunu düşünürseniz içine soyulmuş patates koyabilirsiniz
Maydanozu naylon kutuya atın: Çarşıdan, pazardan aldığınız maydanozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydanoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın Temiz bir peçeteyle sarıp iyice kurulayın Temiz, kapaklı bir naylon kutuya koyup buzdolabına kaldırın Uzun müddet bozulmadan kaldığını göreceksiniz
Ete yapışan kağıt: Buzluktan çıkarılan kıyma, genellikle kağıdına yapışır Kağıdı zorlamadan çıkartmanın da formülü var Kağıda sarılı olan kıymayı, kısa bir süre soğuk suyun altında tutun Kağıt yırtılınca da kıymayı böylece bir naylon torbaya koyun Kıyma biraz ısınınca kağıt çıkacaktır
Tabaklardaki çatlaklar: Yemek takımınızdaki tabaklarda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyun ve ağzına kadar süt ile doldurun Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın Çatlaklardan eser kalmayacak Aynı işlemi bütün porselen objeleriniz için kullanabilirsiniz
Kuruyan Kahveler: Türk kahvesini, tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine 2-3 tane kesme şeker atın Böylelikle kahve, bitinceye tazeliğini koruyacaktır
Bisküvilerin tazeliği için: Bisküvi kutusuna koyacağınız 1-2 adet kesme şeker, onların tazeliğini sürekli tutacaktır
Mayonez yaparken: Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için, yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olması gerekir
Kek yaparken: Kullanacağımız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır
Sarımsak soymak artık kolay: Sarımsakları ılık suda bekletip iki parmağınızla şöyle bir sıkarsanız çok kolay bir şekilde kabuklar çıkar
Lezzetli beşamel: Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadını alana kadar bekletin
Soğan lezzeti için: Soğanın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, kavururken içine biraz şeker atıverin
Yemek pişirirken: Yemekleri pişirirken hemen tuzunu ve şekerini katmayın Çünkü bu katkı maddeleri, yemeklerin pişmelerini geciktirir
Patates püresi için: Patates püresini yaparken daha lezzetli olmasını istiyorsanız, içine süt de katabilirsiniz Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız, süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz Böylece hem patates püresinin kıvamını rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz
Topaklaşan tart hamuru: Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edin İyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin Böylelikle tart hamurunun topaklanmasını önlemiş olursunuz
Yumurtayı kırarken: Yumurtanın sarısını akından ayırmanın kolay yolu, yumurtayı bir huni içine kırmaktır Yumurtanın beyazı huninin içinden geçerek altına tutacağını kaba akacaktır Dikkat edilmesi gereken nokta ise yumurtanın taze olmasıdır Bayat yumurta olması durumunda sarısı patlayabilir
|
|
|